Bestuur van Genk onder vuur: Er was geen reden om het vertrouwen op te geven

Bestuur van Genk onder vuur: "Er was geen reden om het vertrouwen op te geven"

13-12-2017 12:15
5

Racing Genk besloot na het gelijkspel tegen Eupen (1-1) om Albert Stuivenberg de laan uit te sturen. De mindere prestaties van het seizoen werden de Nederlandse coach uiteindelijk fataal. Toch is het opvallend dat het bestuur hem aan de deur zette, enkele weken geleden was het vertrouwen nog héél groot.

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, zag Stuivenberg verrassend genoeg op straat gezet worden. "Een paar weken geleden zei Patrick Janssens dat het er in een club ook in moeilijke momenten om gaat rationeel te blijven denken. Er was geen reden om het vertrouwen in Albert Stuivenberg op te geven", klinkt het.

Maar uiteindelijk betaalde Stuivenberg toch het gelag. "Nu moet de Nederlander alsnog opkrassen. In het begin van dit jaar werd Stuivenberg nog de hemel in geprezen voor het aantrekkelijk voetbal dat hij opdiste, nu is KRC Genk een steriele ploeg, zonder beweging. Stuivenberg was de greep op de groep kwijt en verloor het vertrouwen van de spelers."

Dat terwijl de schuld toch vooral bij de spelers zelf lijkt te liggen. "Die slaagden er niet in zichzelf op te richten. Een bizarre evolutie met een trainer die nog geen jaar in Genk werkte. Spelers wijzen in dat soort omstandigheden liever naar hun coach dan dat ze zelf voor de spiegel gaan staan", besluit Sys.