Vanderhaeghe worstelt met twee zomertransfers: Bijzonder vervelend

Vanderhaeghe worstelt met twee zomertransfers: "Bijzonder vervelend"

12-12-2017 12:00
3

Yves Vanderhaeghe heeft zijn start bij AA Gent niet gemist met een knappe 22 op 27. Hij doet dat evenwel zonder de twee topaanwinsten van afgelopen zomer. Waar zijn Damien Marcq en Franko Andrijasevic?

In Sport/Voetbalmagazine reageert hij op die moeilijke situatie. "Dit is bijzonder vervelend. Vroeger keek ik naar Charleroi en zag ik met Jérémy Perbet en Damien Marcq twee sterkhouders aan het werk, naast die verdediging met Javi Martos en StergosMarinos die altijd pal stond. Dan denk je ook meteen: dat is een titularis. Zeker door zijn routine en hetgeen hij al bewees. Nu valt hij er hoofdzakelijk naast door omstandigheden. We moeten zes Belgen bij de achttien hebben. Momenteel starten er slechts twee, dus dienen er nog vier op de invallersbank te zitten. Zo eenvoudig is het nu eenmaal. Dat legden we hem ook zo uit."

De Fransman laat het hoofd toch niet hangen. "Ik heb alleen maar bewondering voor de manier waarop Damien keihard blijft werken. Hij kreeg zijn kans op Charleroi, speelde daar een matige match en besefte ook dat hij minder presteerde. Ik vind dat bijzonder eerlijk. Dan is het beter om als buitenlander iemand te nemen die wel goed in zijn vel zit. Ik kan momenteel alleszins niet zeggen dat ik Damien niet meer wil. Want hij doet alles wat ik vraag."

Andrijasevic?
Ook van Andrijasevic is er de laatste maanden bitter weinig te zien. "In een duel met Simon op training brak Franko zijn rib, wat hem twee slapeloze nachten opleverde. Dit seizoen gebeurde het al eens eerder met dezelfde rib. We moeten zijn situatie wekelijks beoordelen."

"Ik had al twee keer een uitgebreid gesprek met Franko. En ik moet ook toegeven dat hij me op training nooit ontgoochelde. In twee onderlinge oefenwedstrijden deed hij het ook uitstekend, en tegen NAC toonde hij iets wat andere spelers in mijn kern niet hebben. Namelijk scorend vermogen en kopbalsterkte in de zestien meter. Franko weet momenteel ook dat Yuya Kubo en Danijel Milicevic als tien - tussen de linies - voor hem komen. Ik ga dus niet zomaar wisselen."