Vanhaezebrouck doet opvallende uitspraak in aanloop naar Club Brugge

Vanhaezebrouck doet opvallende uitspraak in aanloop naar Club Brugge

10-12-2017 21:00
22

Hein Vanhaezebrouck leed zondagavond een zure nederlaag, de 1-3 tegen Sporting Charleroi komt hard aan. De match had wel heel anders kunnen lopen.

De eerste keerpunt in de match was de penalty voor Charleroi. "Dit is nooit een strafschop. We krijgen in die fase ook nog een gele kaart, en dan moet je slimmer zijn. Die rode kaart is voor mij veel bepalender dan de penalty. Met een man minder én een achterstand wordt het dubbel zo moeilijk. Op het moment dat we met tien vielen was het voor mij duidelijk dat we heel veel moeite gingen hebben", vertelt hij aan Sporza.

De beginfase was nochtans niet slecht. "Het was zoeken, maar we kwamen er wel een paar keer goed door. Trebel krijgt twee heel goeie kansen, daar moeten we meer uit halen. Als je op voorsprong kan komen is het een heel ander gegeven dan achtervolgen. Als er één ding is dat je moet doen met tien man is het een blok vormen en compact spelen. Dat deden ze helemaal niet, het was los zand. Dat was een verrassing voor mij. Achterin moeten we dan beslissende ballen gaan spelen over 50 of 60 meter. Dan werd het moeilijk en bij momenten pijnlijk. Van Anderlecht verwacht je meer rust achter de bal en een betere organisatie, dat was niet aangenaam om te zien."

Club Brugge kan volgende week al een mentale tik uitdelen in de titelstrijd. "Het zou pijnlijk zijn als we naar dertien punten gaan, dan wordt de kloof heel groot. Maar moet je winnen op Club Brugge? Ze hebben thuis nog geen enkel punt laten liggen, dus zeggen dat Anderlecht moet winnen is niet realistisch. Met een punt moeten we gezien de omstandigheden tevreden zijn". Vanhaezebrouck kiest voor de underdogrol...