Buitenkans voor Anderlecht, Club Brugge en co: Hij ontwikkelt zich razendsnel

  Buitenkans voor Anderlecht, Club Brugge en co: "Hij ontwikkelt zich razendsnel"

  woensdag 6 december 2017 om 09:15

  Sporting Lokeren is aan matig seizoen bezig. Sinds de terugkeer van Peter Maes konden de Waaslanders wel uit het dal kruipen, maar toch is de kwaliteit van het team ondermaats. Met Mijat Maric heeft Lokeren wel een uitstekend sluitstuk achterin, al heeft hij vooral lof voor zijn ploegmaat Jakov Filipovic.

  De Kroatische verdediger maakte afgelopen zomer de overstap naar Daknam, waar hij meteen in de basis werd gedropt door Maes. Naast Maric maakte hij meteen indruk, de Lokerse fans zijn nu al lyrisch over hun goudhaantje. Het is niet de eerste topper die Maric naast zich kreeg. In het verleden vormde de Zwitser een duo met onder andere Jeremy Taravel, Alexander Scholz en Sverrir Ingason.

  Maric maakt anderen graag beter. "Centrale verdedigers hebben elkaar nodig, er moet een vertrouwensband zijn. Zodat je weet dat je één-tegen-éénduels kan aangaan of pressing kan spelen. Daarom zoek ik steeds naar zaken - binnen of buiten het voetbal - die ons kunnen verbinden", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

  Scholz en Taravel is niemand onbekend, maar zij maakten niet het meeste indruk op de ervaren Zwitser. "Ingason is het mooiste voorbeeld. Hij heeft mij het meest verbaasd met zijn ontwikkeling. Inzake talent was hij de minste, maar hij bleef hard werken in mindere periodes en via de nationale ploeg van IJsland wist hij een mooie transfer naar Spanje af te dwingen." 

  Volgende in het rijtje
  Hij is ervan overtuigd dat ook Filipovic een mooie carrière wacht. "Filipovic kan zeker de volgende in het rijtje worden, want hij pikt de zaken héél snel op. In die paar maanden bij ons is hij een totaal andere voetballer geworden." 

  Zelf kon Maric geen transfer afdwingen, maar daar heeft hij een logische verklaring voor. "Ik was al 26 jaar toen ik naar Lokeren ging en 28 jaar toen ik echt een goed niveau haalde. Als een club dan moet kiezen tussen jou of een jongere verdediger, nemen ze altijd die tweede. Er is nooit een concreet en interessant aanbod gekomen", besluit hij.

  Poll

  Kan Peter Maes opnieuw succes boeken met Lokeren?

  (443 stemmen)

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +14902
  woensdag 6 december 2017 om 09:33
  Filipovic is een absolute topper, het duurde nog lang vooraleer iemand erover sprak. Daar gaat Lokeren nog geld voor krijgen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws