'Invincible' Man City wéér door oog van de naald: glansrol voor De Bruyne

03-12-2017 19:02
1

Manchester City blijft maar winnen in de Premier League. Ook in de thuiswedstrijd tegen West Ham United kwam de ploeg van Pep Guardiola bovendrijven als winnaar: 2-1.

Net als tegen Feyenoord (1-0), Huddersfield Town (1-2) en Southampton (2-1) kroop Manchester City door het oog van de naald, maar voor de vierde keer in twee weken tijd was een verschil van één doelpunt genoeg voor de overwinning. David Silva maakte tien minuten voor tijd de verlossende 2-1 na een geniale assist van Kevin De Bruyne.

In de eerste helft was City nog op achterstand gekomen. Angelo Ogbonna kopte op slag van rust de 0-1 binnen namens West Ham. Het was zijn eerste doelpunt in 144 wedstrijden. Na de gelijkmaker van Nicolas Otamendi in de tweede helft kroonde Silva zich tot matchwinner.

De nieuwe overwinning betekent dat Manchester City ongeslagen blijft in de Premier League. De ploeg van Guardiola heeft nu acht punten meer dan stadgenoot Manchester United. West Ham, waar David Moyes sinds kort op de bank zit, bivakkeert met tien punten in de degradatiezone.