Koopt Gheysens nu ook Anderlecht? Omzeilen van regels als logische stap

  Koopt Gheysens nu ook Anderlecht? "Omzeilen van regels als logische stap"

  maandag 20 november 2017 om 11:45

  Het was afgelopen weekend heel groot nieuws: Paul Gheysens, de eigenaar van Antwerp, zou ook Anderlecht willen overnemen. Samen met Wouter Vandenhaute is hij één van de kandidaten om de aandelen over te nemen. Wim Conings van Het Nieuwsblad ziet het met lede ogen aan.

  Gheysens mag natuurlijk geen twee clubs in dezelfde competitie bezitten, maar kan één van de clubs in handen laten nemen door een familielid. Zo wordt die regel simpel omzeild. "Net nu het Belgische voetbal eindelijk van de partnerpleziertjes van Roland Duchâtelet verlost is, staat de deur blijkbaar open voor een nieuwe veeleigenaar. Erger nog, het omzeilen van de regels door iemands kinderen aan te stellen als stromannen wordt afgeschilderd als logische stap."

  Anderlecht zou hier volgens Conings niet mee akkoord mogen gaan. "Ook Anderlecht, toch een instituut met flink wat standing, lijkt de wenkbrauwen amper op te trekken. In Brussel stellen ze zich kennelijk meer vragen bij de stukgelopen onderhandelingen over het Eurostadion dan over het feit dat Paul Gheysens strikt genomen geen twee clubs zou mogen bezitten."

  Conings hoopt dan ook dat de plannen van Gheysens niet mogen doorgaan. "Ik hoop dat, mocht het zover komen dat Gheysens inderdaad wat in de pap te brokken krijgt bij Anderlecht, de voetbalbond optreedt. Goede bedoelingen of niet. Of het hem nu enkel te doen is om het stadion of niet. Dit kan niet, mag niet als vanzelfsprekend beschouwd worden."

  Plaats een reactie

  Toca +36160
  maandag 20 november 2017 om 12:06
  Laat die maar met de Antwerp blijven spelen.
  Vind ik leuk
  freeman +11469
  maandag 20 november 2017 om 13:36
  Nu wordt het zaak voor hem dat Euro stadion er door te krijgen ....Dus eerst Anderlecht overnemen en dan ze dat stadion opschotelen met een " passende huur " !
  Vind ik leuk
  Wimz3 +831
  maandag 20 november 2017 om 15:43
  Beter alles investeren in Antwerp. Dan is het meteen voorbij voor dat steeds dezelfde ploegen kampioen spelen. Wordt tijd dat die titels terug naar Antwerpen komen.
  Vind ik leuk
  Geofpurple +4385
  maandag 20 november 2017 om 16:46
  Lol
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws