Vanderhaeghe ergert zich aan de attitude van... zijn eigen spitsen

Vanderhaeghe ergert zich aan de attitude van... zijn eigen spitsen

18-11-2017 08:03

Met een knappe tien op vijftien heeft Yves Vanderhaeghe zijn start als nieuwe coach van KAA Gent niet gemist. De kloof met de top zes wordt elke speeldag kleiner, maar de trainer beseft maar al te goed dat Play-Off 1 nog steeds ver weg is voor de Buffalo's. 

Vooral de aanvalslinie baart Vanderhaeghe zorgen, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Het is niet normaal dat mijn twee centrumspitsen Sylla en Yaremchuk allebei één goal hebben ... Ze hebben mij nochtans verteld dat Sylla tijdens de voorbereiding alles kapot speelde, maar blijkbaar is dat ineens gestokt."

De trainer legt de oorzaak bij de attitude van zijn spitsen. "Gretigheid om te scoren. Als een center komt, moet een spits die bal in doel willen rámmen, toch? Terwijl Yaremchuk deze week op training dan weer de indruk wekte: 'Ik was vorige keer matchwinnaar, ik ga zondag wel spelen, ik doe het wat rustiger aan." 

Er is echter ook goed nieuws voor Vanderhaeghe: Thomas Foket, die maanden aan de kant stond na een hartoperatie, is bijna terug de oude. De trainer rekent alvast op zijn rentree om de ploeg nieuw leven in te blazen. "Zijn terugkeer zal ons sterker maken."