De Bruyne teruggefloten na felle kritiek: Kent hij dat verschil niet?

  De Bruyne teruggefloten na felle kritiek: "Kent hij dat verschil niet?"

  maandag 13 november 2017 om 20:15

  Kevin De Bruyne is sinds zondagmiddag hét gespreksonderwerp bij de Rode Duivels. Na de match tegen Mexico was hij namelijk streng voor de tactiek van Roberto Martinez. Hans Vandeweghe van De Morgen vindt dat belachelijk, gezien Martinez nauwelijks tijd heeft om te schaven aan die tactiek.

  Er is volgens Vandeweghe een groot verschil tussen de Rode Duivels en Manchester City. "Zou het kunnen dat Kevin De Bruyne het verschil niet kent tussen interlandvoetbal en clubvoetbal? Dat hij niet weet dat clubvoetbal een verhaal is van wekenlang met elkaar trainen en spelen, terwijl interlandvoetbal meer iets is als speelplaatsvoetbal: je kiest een stel spelers en je hoopt met minimale afspraken dat de meest getalenteerden de boel op sleeptouw nemen."

  "Wat bezielt Rode Duivel nummer één van het moment bezielt om zo de kat de bel aan te binden, en dat op zeven maanden voor de World Cup na een welhaast perfecte kwalificatiecampagne tegen – toegegeven – niet al te getalenteerde tegenstanders? De verdediging viel door de mand tegen Mexico, ook dat klopt, en van veel communicatie met het verdedigende compartiment op het middenveld was al helemaal geen sprake, maar al gekeken wie daar achterin liep?"

  Volgens Vandeweghe zal het team er op het WK sowieso helemaal anders uitzien. "Laurent Ciman en Dedryck Boyata zijn tweede keus en Thomas Vermaelen en Thomas Meunier spelen niet of weinig bij hun team. Daarvoor geen Marouane Fellaini, ook geen Radja Nainggolan, role players die je nodig zal hebben om middenvelden van getalenteerde ploegen te ontregelen."

  Slechte timing
  Vandeweghe vindt dat De Bruyne zijn mond had moeten houden. "Het is niet opportuun om de ploeg te fileren tijdens een troepenschouw op een moment dat de belasting voor de topspelers het grootst is. Tussen nu en mei zitten nog zes maanden. Wie weet wat er allemaal kan gebeuren. Vincent Kompany kan aan een derde jeugd toe zijn, of niet. Hazard of De Bruyne kunnen het WK missen door een blessure, of niet. Een verloren gewaande international kan ineens opstaan en zich onmisbaar maken op een plek waar niemand dat had verwacht, zo gaat het altijd met grote toernooien."

  "Of een team goed presteert op een toernooi hangt af van drie dingen: de mate waarin spelers zich voor elkaar kunnen opofferen, dus de onderlinge sfeer, de juiste baasjes op de juiste plek en de vorm van het moment. Meer moet je achter interlandvoetbal niet zoeken en om dat te vinden is er nog tijd zat."

  Lees ook: Ploegmaat is het oneens met De Bruyne: "De tactiek is goed"

  Plaats een reactie

  dethklok28 +4775
  maandag 13 november 2017 om 21:19
  Ok die van de morgen zijn dus *********.
  Dus ze nemen Martinez aan omdat de vorige tactisch een nul was. Maar nu kan je als bondscoach daar niet op trainen? Serieus???
  En als je dat dan toch echt gelooft kies je dan niet voor een opstelling die de meeste spelers kennen in hun eigen ploeg?
  En je kan wel zeggen het lag aan de verdediging, maar elke keer we tegen een iets sterkere ploeg spelen gebeurt dit opnieuw!
  En je middenveld met Fellaini en Niangolan... is dat het middenveld dat je verwacht? Waarop baseer je dat???
  En wat een pretentie om De Bruyne het verschil tussen interland voetbal en clubvoetbal te willen leren...
  Ben geen De Morgen lezer en zal het blijkbaar ook niet worden.
  Vind ik leuk
  THOR4ever +1765
  maandag 13 november 2017 om 21:32
  Ai ai ai. Niet de meest geslaagde reactie. De Bruyne heeft gewoon gelijk.
  Vind ik leuk
  DDT +3388
  maandag 13 november 2017 om 21:35
  Hans als het op doping op aan komt dan mag je de puntjes op de i plaatsen en nu niet. We zullen wachten tot na het wk dan ;(
  Vind ik leuk
  Boktor +692
  maandag 13 november 2017 om 23:11
  Van de Weghe jongen toch, altijd maar kritiek op de boodschapper , zoals we u best kennen als zelf uitgeroepen sportjournalist. De Bruyne legt de vinger op de wonde en met dit syteem ijn we na de eerste ronde thuis met al onze talenten en supercoach Martinez. De anderen, zoals Meunier, spreekt alleen maar voor zijn eigen plaatsje want in een verdediging met 4 is hetniet zeker dat hij zou spelen en dan toch niet zo aanvallend als hij nu kan doen. Maar daar wringt het juist mr. Vandeweghe . Martinez laat zijn ploeg spelen in dienst van zijn chou chou Hazard terwijl De Bruyne moementeel één van de beste spelers van de wereld is. Wat heeft MArtinez al bereikt, Buitengeshot in Engeland omdat hij hetzelfde probleem van de verdediging niet kon oplossen. Klopt dat mr Vandeweghe ?
  Vind ik leuk
  Garland +5360
  maandag 13 november 2017 om 23:37
  Hans klaagt over alles. Zelfs iemand die klaagt over klagers.

  Maar volgens mij klaag ik nu ook. Dus nu is het aan jullie om te klagen.
  Vind ik leuk
  Patfey +5296
  dinsdag 14 november 2017 om 01:30
  En als hij zoals Courtois zijn kritiek na de Wereldbeker zou geven, zou het ook niet goed zijn.
  Vind ik leuk
  Freddyploiks +11726
  dinsdag 14 november 2017 om 07:17
  Sorry mannen, ik geef Hans wel deels gelijk. Ik vind hem trouwens ook een heel degelijke journalist. Kevin moet op dit moment zulke dingen niet in de pers gooien.
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1449
  dinsdag 14 november 2017 om 11:24
  Debruyne is een verwend kind.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws