De Mos maakt bijzondere keuze: Hij is beste spits van Club Brugge

De Mos maakt bijzondere keuze: "Hij is beste spits van Club Brugge"

07-11-2017 10:00
5

Club Brugge is nog op zoek naar het ideale duo voorin, want met Emmanuel Dennis, Wesley Moraes, Abdoulay Diaby en Jelle Vossen zijn er vier centrumspitsen voorhanden. De Mos weet al wie bij hem zeker zou zijn van een plaatsje.

Club heeft aardig wat spitsen, maar er zit nog geen echte topper bij. "Ik zie vier degelijke aanvallers, maar niemand die erboven uitsteekt. Dennis legde er al vijf binnen ja, dat klopt. Maar daar kwam toch wat casinogeluk aan te pas. Nu hij wat meer weerstand ondervindt, valt hij uit z'n rol. Het laatste wat hij dan moet doen, is weigeren de trainer een hand te geven. Hij kan natuurlijk nog groeien", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ook Wesley Moraes is een ruwe diamant. "Hij is ongecultiveerd, van een Braziliaan verwacht je op technisch vlak toch iets anders. Maar oké, hij is een tank, en ik kan begrijpen dat Leko zo iemand nodig heeft. Iemand bij wie je de bal kwijt kan."

De Mos zou voorlopig voluit voor Vossen gaan. "Bij gebrek aan een echte topspits zou ik in Brugge momenteel toch voor de goals kiezen. En wie goals zegt, zegt Vossen. In plaats van hem als invaller te gebruiken, zou ik hem net vertrouwen geven en laten staan, zoals Leko achterin met Mechele doet. Hij blijft voor mij de beste spits van Club. Diaby dénkt vooral dat hij de beste is. Die was goed in het kampioenenjaar, maar zit nu al een tijd met zijn gedachten bij een andere club. Sowieso wisselt hij ook knappe met slechte dingen af."