Club Brugge-revelatie maakt indruk: Een speler voor Premier League

Club Brugge-revelatie maakt indruk: "Een speler voor Premier League"

03-11-2017 13:45
2

Club Brugge heeft een paar uitstekende transfers gedaan in de zomer, en daar hoort Marvelous Nakamba ongetwijfeld bij. De Zimbabwaan is meteen een vaste waarde geworden in het elftal van Ivan Leko. Mo Allach van zijn ex-club Vitesse weet dat Club Brugge niet het eindpunt gaat zijn.

Allach ontdekte Nakamba zowaar in het B-elftal van Nancy, maar bij Vitesse was hij meteen een schot in de roos. "Hij kan een team en de individualisten sterker maken. Nakamba is een heel belangrijke speler die voor balans zorgt. Creatieve spelers optimaal laten renderen, daarin was hij bepalend voor ons. Ook in topwedstrijden, hoor."

Allach gelooft dan ook dat Nakamba nog veel hoger kan spelen. "Nakamba is uitermate geschikt voor de Premier League. Maar soms moet je niet te snel gaan. Nog één jaartje bij Brugge zou hem goed doen".

Aad de Mos treedt hem bij. "Die competitie lijkt hem te liggen, maar dan moet zijn handelingssnelheid wel fors omhoog. Je ziet dat veel Nederlanders daar door het ijs zakken. Ik zou hem eerst eens met Club willen zien in de Champions League volgend jaar."