Zware blessure schrikte Dejaegere niet af: Alles voor het voetbal

Zware blessure schrikte Dejaegere niet af: "Alles voor het voetbal"

26-10-2017 15:50
1

Brecht Dejaegere maakt het mooie weer bij AA Gent. De West-Vlaming is een belangrijke pion in het elftal van nieuwe coach Yves Vanderhaeghe. In het verleden kreeg de Belgische middenvelder het niet altijd cadeau. Zo maakte een zware knieblessure bijna een einde aan zijn carrière. Toch gaf Dejaegere de moed nooit op.

"Het eerste wat ik bij het begin van de revalidatie van mijn kruisband deed, toen ik thuiskwam, was: heel mijn frigo leegmaken, alles wat erin zat weggooien om nog gezonder te gaan eten. Omdat ik na die blessure beslist had: nu ga ik er nóg meer voor doen. Ik wou sterker terugkeren", vertelt Dejaegere in Sport/Voetbalmagazine.

De middenvelder van de Buffalo’s ging daar zeer ver in. "Zelfs op mijn vrije dag, waarop ik eigenlijk niets mocht doen, zat ik hier in mijn kamertje met die zware brace aan mijn been te fitnessen. Ik hield ook een dagboek bij en iedere dag maakte ik voor mezelf een foto met de hashtag work in silence om dan dag na dag het verschil, mijn progressie, te kunnen zien."

Al van jongs af aan had de middenvelder maar één doel voor ogen: profvoetballer worden. Daar deed hij dan ook alles voor. "Dat zat zo in mijn hoofd geprent, ook omdat mijn karakter zo is. Daar was ik enorm mee bezig. Ik ging nooit uit, omdat ik dacht: ik moet alles voor het voetbal doen."