De Mos bekritiseerd: ''Hij heeft mijn ontwikkeling afgeremd''

  De Mos bekritiseerd: ''Hij heeft mijn ontwikkeling afgeremd''

  donderdag 19 oktober 2017 om 14:50

  Zulte Waregem neemt het donderdag in de Europa League op tegen het Nederlandse Vitesse. Het duel is voor Zulte-middenvelder Onur Kaya extra speciaal. Hij staat namelijk tegenover de club waar zijn profloopbaan begon. 

  Kaya verruilde in 2002 de jeugdopleiding van Anderlecht voor die van Vitesse. In februari 2006 maakte hij namens Vitesse zijn profdebuut. Kaya viel met zijn technische spel in de smaak en kreeg al snel de bijnaam 'De Tovenaar uit Brussel'. De Belg van Turkse komaf wekt ook de concrete belangstelling van Nederlandse topclubs. "Er was zelfs interesse van Twente en Feyenoord, maar ik koos voor een vierjarig contract bij Vitesse. Achteraf gezien had ik die kans misschien beter gegrepen'', kijkt Kaya met enige spijt terug in Het Laatste Nieuws.

  Na een uistekend tweede seizoen gaat het namelijk mis onder Aad de Mos, die hem plots degradeert tot wissel en tribuneklant. In het jaargang 2007/08 komt hij nauwelijks 214 minuten in actie. ''Dat vond ik... apart. Het heeft mijn ontwikkeling afgeremd'', baalt Kaya anno 2017. Het gevoel voor Vitesse is ondanks deze mindere episode in zijn loopbaan niet minder geworden. ''Toch zal Vitesse altijd speciaal blijven. Ik heb er mijn karakter op zijn Nederlands gevormd - voordien was ik veel geslotener. En ja, misschien had ik er meer kunnen spelen, maar ik heb er toch fantastische momenten beleefd'', besluit Kaya.

  Plaats een reactie

  SD +8609
  donderdag 19 oktober 2017 om 16:31
  Niet op De Mos spuwen; hij is gewoon beperkt
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  De Mos bekritiseerd: ''Hij heeft mijn ontwikkeling afgeremd''