Amerikaanse Voetbalbond gelooft de ogen niet na bezoek aan Club Brugge

Amerikaanse Voetbalbond gelooft de ogen niet na bezoek aan Club Brugge

18-10-2017 13:21
12

Club Brugge doet het bijzonder goed in de competitie. De Bruggelingen staan momenteel op een eerste plek in de stand en krijgen ook een pak lof. Niet alleen de eerste ploeg krijgt lof, ook de jeugdopleiding maakt heel wat indruk. Vooral op de Amerikaanse voetbalbond.

In de VS wil men te weten komen hoe het komt dat onze Rode Duivels het momenteel zo goed doen. Daarvoor stuurde de Amerikaanse voetbalbond een delegatie naar de jeugdopleiding van Club Brugge. Na een rondleiding en een uiteenzetting over de werking van de Club Brugge Academy, kon men de lof niet op over Blauw-Zwart.

"Het is duidelijk dat Club Brugge een prioriteit maakt van individuele begeleiding en tevens bewijst hoe dit in de praktijk mogelijk is", staat op de website van de US Soccer Development.

Ook de Amerikaan Ethan Horvath mocht zijn landgenoten even toespreken. "Toen ik hier aankwam, stond eerst alles in het teken van mijn ontwikkeling. Een basisplaats krijg je immers niet zomaar. Gelukkig wierp al het harde werk zijn vruchten af: ik momenteel de nummer één én we staan eerste in het klassement", zegt de doelman.