Columnist brengt prachtige ode aan De Bruyne: ''Zelden op een voetbalveld gezien''

  Columnist brengt prachtige ode aan De Bruyne: ''Zelden op een voetbalveld gezien''

  dinsdag 17 oktober 2017 om 16:41

  Kevin De Bruyne was zonder twijfel dé man van het afgelopen voetbalweekend. Fans, coaches, liefhebbers en analisten raken niet uitgesproken over de klasse die hij tegen Stoke City (7-2) etaleerde. De Nederlandse sportcolumnist Frank Heinen deelt zijn bewondering eveneens met de buitenwereld.

  Heinen genoot intens van De Bruyne. ''Afgelopen zaterdag, tegen Stoke City, deed hij dingen die ik nog maar zelden opeen voetbalveld heb gezien. Hij loste situaties op die nog niet ontstaan waren en verstuurde passes in niemandslanden die precies op tijd bemand werden. Mensen die geloven dat functionaliteit en pracht niet samen kunnen gaan, moeten eens naar die passes van Kevin de Bruyne kijken'', schrijft Heinen in zijn column voor HP/De Tijd.

  ''Kijk naar die passes van Kevin de Bruyne, naar die Wilhelmtelliaanse precisie waarmee hij Sané bereikt. Het is net alsof hij iets toevoegt aan het spel dat zojuist nog niet bestond. Alsof hij een blik met nieuwe mogelijkheden opentrekt, een Doos van Pandora waaruit steeds weer nieuwe spelsituaties gevlogen komen. Zet Kevin de Bruyne alleen op een veld en hij vindt nog de vrije man'', gaat de lofzang verder.

  Heinen wil niks afdoen aan het feit dat het 'maar' tegen Stoke City was. ''Ik geloof werkelijk niet dat het om de tegenstander gaat. Zoals het bij brieven ook niet om de ontvanger gaat, maar om wie ze verstuurt. Wat Kevin zaterdag tegen Stoke deed, kan en zal hij tegen iedere ploeg doen. Wie de mogelijkheden van het spel oprekt, wie hoogstpersoonlijk een stukje terra incognita binnen de sport ontdekt, die kan zijn ploeg kampioen maken, en zijn land trouwens ook.''

  Plaats een reactie

  Zetterberg +9232
  dinsdag 17 oktober 2017 om 16:48
  Amaai, niet omdat het over de DB gaat, maar dit is wel prachtig, voetbal bijna poëtisch vertaald naar een column..mooi geschreven!
  Vind ik leuk
  JODES +610
  dinsdag 17 oktober 2017 om 18:40
  Mooi gezegd. Altijd leuk te horen uit de mond van een hollander... Het was ook echt magistraal. Sommige sterspelers dribbelen van aan de middellijn tot aan de doellijn en schakelen 5 spelers uit. KDB zet met 1 (één) pass 6 tegenstrevers in de wind. Eerlijk gezegd vond ik die ene pass de mooiste die ik ooit zag geven op een voetbalveld.
  Vind ik leuk
  Patfey +5075
  dinsdag 17 oktober 2017 om 20:35
  Geef me een reden om de Nationale ploeg niet rondom hem te bouwen. En zeggen dat een zekere columnist van Voetbalmagazine aan het pleiten was hem op de bank te zetten.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Columnist brengt prachtige ode aan De Bruyne: ''Zelden op een voetbalveld gezien''