Verheyen rekent niet meer op Svilar en zet jonge doelman op zijn plaats

Verheyen rekent niet meer op Svilar en zet jonge doelman op zijn plaats

17-10-2017 07:55
2

Bij de Belgische U19 is Mile Svilar niet meer welkom. Bondscoach Gert Verheyen wil niet langer meer een beroep doen op de doelman van Benfica. In Sportwereld legt Verheyen uit waarom hij niet meer verder wil met Svilar.

"Begin september speelden we een tornooi in Finland. Omdat Mile Svilar bezig was met een transfer, wilde ik met hem even bespreken of hij beschikbaar was. Los van de problemen bij Anderlecht, gewoon om te weten of hij goesting had of zich daar te goed voor voelde", liet Verheyen weten aan de krant.

Verheyen is teleurgesteld in de acties van Svilar. "Ik heb geen zin iemand te selecteren die dan afhaakt zodat er een vervanger moet worden opgeroepen. Ik heb hem zonder overdrijven tien keer gebeld en twee keer iets achtergelaten op zijn antwoordapparaat. Nooit heeft hij gereageerd. Dan trek ik mijn conclusies. Laat het maar."

Verheyen is duidelijk. "Wie zich volwassen genoeg acht om te moeten spelen, moet ook volwassen genoeg zijn een trainer even te bellen. Wie dat negeert, wordt niet geselecteerd. Ik ga nog iets zeggen: als trainer van de nationale U19 sta ik altijd aan de kant van de Belgische eersteklassers."

Lees ook: Rode Duivels krijgen hetzelfde dreigement als Anderlecht