Anderlecht-spelers herboren: 'Dit was niet mogelijk onder Weiler'

Anderlecht-spelers herboren: 'Dit was niet mogelijk onder Weiler'

15-10-2017 09:29
11

Anderlecht heeft er op KV Mechelen nog eens een ouderwetse spektakelmatch van gemaakt. Het publiek werd verwend met een 3-4. Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad zag een bevrijd Anderlecht dat eindelijk terug mocht aanvallen.

Vandewalle vindt het opvallend hoe veel Hein Vanhaezebrouck al heeft kunnen veranderen. "Het Anderlecht-bestuur schudde vol ongeloof het hoofd. Wat een trainer toch kan veranderen, klonk het unisono. Ook zij hadden op de tribune dijenkletsend naar veruit de beste eerste helft van het seizoen van Anderlecht gekeken. Het begon hen na 45 minuten te dagen dat de club met René Weiler echt wel op een dood spoor zat."

KV Mechelen was wel een dankbaar opponent. "Een slap KV Mechelen werkte hard mee aan de wederopstanding van paars-wit, dat zeker, maar onder Weiler was dit niet mogelijk geweest. Die had zijn spelers de opdracht gegeven op de ­eigen helft terug te plooien en het knoeiende KV Mechelen op te wachten. Resultaat: een zoveelste dramatische match. Nu werd het 3-4 in plaats van 0-0 of 0-1. Anderlecht viel na de rust ver - te ver - terug, maar het plezier was zoveel groter geweest."

Heel wat spelers groeien zo naar hun beste niveau. "Vanhaezebrouck schat de aanvallende kwaliteit van zijn selectie wel naar waarde. Onyekuru hoeft niet meer als een bezetene achter zijn man te lopen, maar mag gewoon vooruit stormen en acties ­maken. Hanni's hoofdtaak is nu beslissende assists afleveren en niet langer ­alleen de verdedigende middenvelder van de ­tegenpartij het leven zuur maken. Hanni werd zelfs toegezongen door de eigen fans."