OPSTELLING: Vanhaezebrouck laat zich direct gelden, Kums in de basis

OPSTELLING: Vanhaezebrouck laat zich direct gelden, Kums in de basis

13-10-2017 19:31
2

KV Mechelen en Anderlecht trappen om 20u30 de tiende speeldag in de Jupiler Pro League op gang. Alle ogen zijn gericht op Hein Vanhaezebrouck, die voor de eerste keer op de bank zit bij de bezoekers. Vanhaezebrouck dropt gelijk opvallende namen in de startopstelling.

Vanhaezebrouck kiest zoals verwacht voor een 3-4-3 formatie. In vergelijking met de 1-0 zege op Standard Luik, toen Nicolas Frutos tijdelijk de leiding had, kiest de debuterende coach voor drie nieuwe namen. Achterin zijn Ivan Obradovic en Josué Sa hun plaats kwijt. Olivier Deschacht zal links in de driemansdefensie worden geposteerd. Op het middenveld is er dan plaats voor een extra speler. Vanhaezbrouck geeft het vertrouwen aan Sven Kums en Pieter Gerkens, die onder René Weiler nauwelijks aan bod komen. Dat betekent Alexandru Chipciu om de bank plaats moet nemen.

Collega Yannick Ferrera heeft weinig grote verrassingen in petto, al krijgen twee nieuwe namen een kans vanaf de aftrap. Belangrijk is ook de terugkeer Dimitris Kolovos, die na maandenlange afwezigheid terug bij de laatste achttien zit.