KV Mechelen is het zwarte beest van Vanhaezebrouck: amper één zege

KV Mechelen is het zwarte beest van Vanhaezebrouck: amper één zege

13-10-2017 09:32

Bij Anderlecht verwacht men veel van trainer Hein Vanhaezebrouck, te beginnen op het veld van KV Mechelen. Daar gaan winnen is geen sinecure, zo vertelde de coach donderdag aan de pers. Dat blijkt ook uit het verleden. Vanhaezebrouck pakte nog maar één keer de zege Achter de Kazerne.

Lees ook: 'Vanhaezebrouck heeft beslist en maakt enkele opmerkelijke keuzes'

Dat gebeurde in het seizoen 2012-2013, toen Vanhaezebrouck nog de plak zwaaide bij KV Kortrijk. Toen wonnen de Kerels in oktober 2012 met 0-2 op bezoek bij Malinwa. In drie eerdere confrontaties in Mechelen pakte Vanhaezebrouck twee keer een punt, één keer ging hij onderuit.

Maar na die eerste zege Achter de Kazerne lukte het tot dusver niet meer om de drie punten mee te graaien. In het seizoen 2013-2014 verloor Vanhaezebrouck twee keer met Kortrijk, waarna hij naar Gent overstapte. Met de Buffalo's verloor hij tweemaal en pakte hij twee keer een punt bij Mechelen. Begin dit seizoen leek Gent op de zege af te stevenen, totdat Tim Matthys er in het slot alsnog 1-1 van maakte. Lukt het met Anderlecht wel voor Hein? 

Lees ook: Vanhaezebrouck staat voor vuurdoop: "Dat is al een hele uitdaging"