UPDATE: Ballon d'Or 2017, alle kanshebbers op een rij, drie Belgen in de running

UPDATE: Ballon d'Or 2017, alle kanshebbers op een rij, drie Belgen in de running

09-10-2017 19:30

France Football maakt maandag de genomineerden voor de Ballon d'Or bekend. In de loop van de dag worden steeds meer spelers bekendgemaakt die kans maken op de prestigieuze prijs.

Vorig jaar besloten de FIFA en France Football hun samenwerking te beëindigen, waardoor de Ballon d'Or niet meer de officiële prijs is voor de beste speler ter wereld. Die wordt eind dit jaar op een gala van de FIFA bekendgemaakt. France Football gaat echter gewoon door met de Ballon d'Or. Sinds 2008 wordt de award gedomineerd door Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Niemand anders wist beslag te leggen op de prijs.

Update 10:20 uur: De eerste verkozen spelers zijn Neymar (Paris Saint-Germain), Paulo Dybala (Juventus), Luka Modric (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) en N'Golo Kanté (Chelsea). 

Update 12.15 uur: France Football heeft vijf nieuwe kanshebbers op de Ballon d'Or 2017 bekendgemaakt. Luis Suarez (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Jan Oblak (Atlético Madrid), Philippe Coutinho (Liverpool) én Dries Mertens (SSC Napoli) zijn aan de eerder genoemde namen toegevoegd.

Update 14.05: De derde lichting met kanshebbers op de Ballon d'Or 2017 is bekend. Kevin De Bruyne (Manchester City), Robert Lewandowski (Bayern München), David de Gea (Manchester United), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Edin Dzeko (AS Roma) zijn genomineerd. Om 17.50 uur worden de volgende nominaties bekendgemaakt.

Update 17.55: Antoine Griezmann, Toni Kroos, Gianluigi Buffon, Sadio Mané en Radamel Falcao zijn de volgende kanshebbers op de Ballon d'Or. Daarmee zijn twintig van de dertig genomineerden bekend. Om 18.35 en 19.15 uur worden de laatste twee lichtingen bekendgemaakt.

Update 18.45 uur: France Football heeft de volgende vijf kanshebbers op de Ballon d'Or bekendgemaakt. Lionel Messi, Pierre-Emerick Aubameyang, Edinson Cavani, Mats Hummels en Karim Benzema zijn aan de lijst toegevoegd. Om 19.15 uur worden de laatste vijf kanshebbers bekend.

Update 19.30 uur: De laatste genomineerden voor de Ballon d'Or 2017 zijn bekend. Blikvangers onder de laatste vijf zijn Eden Hazard en Cristiano Ronaldo. Ook Kylian Mbappé, Leonardo Bonucci en Isco maken kans op de prijs.