'Genk hoort kassa al rinkelen: Europese top in de rij voor ex-middenvelder'

'Genk hoort kassa al rinkelen: Europese top in de rij voor ex-middenvelder'

28-09-2017 22:40

Onder Emilio Ferrera en later ook Alex McLeish zat Sergej Milinkovic-Savic bij Racing Genk nog vaak op de bank, maar twee jaar later kan hij als bepalende speler van Lazio Roma naar zowat elke Europese topclub.

En dat is heel goed nieuws voor de Limburgers. Volgens Het Laatste Nieuws zal de kassa stevig rinkelen in de Luminus Arena bij een transfer van de Serviër. De Genkenaars kunnen naar verluidt tot maximum 10 miljoen euro verdienen aan de middenvelder, die niet meer dan 24 matchen speelde voor de club.

Milinkovic-Savic kwam op aanraden van ex-sportief directeur Gunther Jacob voor amper één miljoen euro naar Genk, terwijl Lazio twaalf maanden later ongeveer dertien miljoen euro op tafel legde. De krachtige box-to-boxmiddenvelder groeide uit tot een leidersfiguur bij de Italianen en dat is de Europese topclubs niet ontgaan. 

Volgens Het Laatste Nieuws staan Manchester United, Manchester City, Atlético en Real Madrid en de beide Milanese clubs voor hem in de rij. United zou zelfs 85 miljoen euro willen neertellen.