Wedstrijd herspelen of niet? Standard en STVV kennen binnenkort het verdict

  Wedstrijd herspelen of niet? Standard en STVV kennen binnenkort het verdict

  zaterdag 23 september 2017 om 11:10

  Standard Luik is vrijdagnamiddag nogmaals gaan bepleiten dat de wedstrijd tegen Sint Truiden moet herspeeld worden. Volgens de Rouches nam scheidsrechter Alexandre Boucout bij de uitsluiting van Orlando Sa op de derde speeldag een verkeerde beslissing.

  "Er werd beslist om ten laatste binnen een maand uitspraak te doen in het kader van dit dossier", liet de KBVB weten aan Het Nieuwsblad. De Portugees werd uitgesloten na een tussenkomst van de videoref. In de blessuretijd van de derby op het veld van STVV (1-0) trapte de spits richting Steven De Petter. Boucaut had de fase niet gezien, maar werd aangemaand de videobeelden te bekijken.

  Na een overtreding van Marin werd het spel stilgelegd en kon Boucaut de beelden raadplegen. De ref gaf rood aan Orlando en liet het spel herlanceren op de plaats waar hij de fout beging. Volgens de Rouches moest Boucaut echter het spel laten hernemen op de plaats waar Marin de overtreding maakte.

  De Luikse club vindt dat de 'scheidsrechterlijke vergssing' een grote invloed heeft gehad op het verdere verloop van de partij. Na de uitsluiting van de spits scoorde Boli het enige doelpunt van de match uit de vrije trap die volgde na de rode kaart. De Rouches willen de wedstrijd laten herspelen. Het Bureau Arbitrage verklaarde eerder dat de klacht van de Luikenaars ongegrond was.

  Plaats een reactie

  DeGreatOld +289
  zaterdag 23 september 2017 om 12:48
  Paniekvoetbal van het Standard bestuur
  Vind ik leuk
  dethklok28 +4352
  zaterdag 23 september 2017 om 13:40
  "Na de uitsluiting van de spits scoorde Boli het enige doelpunt van de match uit de vrije trap die volgde na de rode kaart. "

  Vind dit vreemd geschreven. Dit lijkt alsof er een vrije trap volgde op een foute plaats op het plein waaruit gescoord werd.
  Terwijl in realiteit de fout van Marin veel dichter bij de goal gebeurde.
  Want het spel werd herstart in de eigen kleine baklijn waar Sa de fout maakte. Dus die vrije trap is eerder het hele veld nog oversteken.
  Ik begrijp echt niet hoe Standard denkt dat die beslissing invloed had op het spel. Eerder omgekeerd omdat St truiden door die fout op de korte tijd die er nog was een grotere afstand moest overbruggen om te scoren...
  Begrijp de gedachtegang niet...
  Vind ik leuk
  SD +7998
  zaterdag 23 september 2017 om 14:15
  Als de scheidsrechters die niet moet volgen, waarom in godsnaam moeten er nog regels zijn. Afschaffen het zijn toch "kleinzielige ploegskes" die de regels willen doen volgen. Nu moest dit gebeuren bij Anderlacht, Club Brugge of AA Gent .... het is natuurlijk iets anders !
  Vind ik leuk
  Patfey +4887
  zaterdag 23 september 2017 om 16:42
  Fout van de scheidsrechter inderdaad, maar geen invloed op het resultaat. En wanneer heeft Anderlecht al ooit eend erfelijke klacht neergelegd?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Wedstrijd herspelen of niet? Standard en STVV kennen binnenkort het verdict