OFFICIEEL: OH Leuven stelt ex-coach van Leicester City voor

OFFICIEEL: OH Leuven stelt ex-coach van Leicester City voor

22-09-2017 11:12

Oud-Heverlee Leuven heeft afscheid genomen van Dennis van Wijk. De coach werd ontslagen na mindere resultaten. OHL heeft er niet al te lang bij stil gestaan en stelde meteen een nieuwe coach voor: Nigel Pearson.

Dennis van Wijk verlaat per direct. Dat kondigde de club aan via de officiële kanalen. Pearson, die onder meer coach was van Leicester City, Southampton, Hull City en de Engelse U21 krijgt nu de taak om Oud-Heverlee Leuven naar de Jupiler Pro League te loodsen.

"Nigel is een ontzettend goede manager met een grote kennis van zaken, goede people skills en een sterke winnaarsmentaliteit. Hij zal OHL op de rails zetten voor de komende jaren", zegt Aiyawatt Srivaddhanaprabha, CEO van King Power International, eigenaar van OHL.

"Ik kijk ernaar uit om me opnieuw op het voetbal te storten, opnieuw samen te werken met de mensen van King Power en te helpen bij de uitbouw van deze mooie club", zegt Pearson. "Door mijn ervaring met de mensen van King Power weet ik hoe ze de club willen laten ontwikkelen en ik kijk er ontzettend hard naar uit om hierbij mijn steentje bij te dragen. De club heeft vele goede spelers en een goede staf die hen begeleidt. Ik kan niet wachten om met hen samen te werken en om onze doelstellingen te realiseren."