Plan-Weiler mislukt: tienkoppig Anderlecht strijdt, maar verliest van Bayern

Plan-Weiler mislukt: tienkoppig Anderlecht strijdt, maar verliest van Bayern

dinsdag 12 september 2017 om 22:36

Veel strijd, veel pech en veel zweet kon niet voor een punt zorgen in Duitsland. Een strijdend Anderlecht ging met 3-0 onderuit tegen de Duitse kampioen. Al heeft Anderlecht toch duidelijk laten zien dat de andere ploegen in de groepsfase het niet makkelijk gaan krijgen.

Zoals verwacht was het vooral achter de bal hollen voor Anderlecht in de eerste minuten. De Brusselaars, met een vijfmansdefensie en Kums centraal achterin, probeerden de Duitsers van een vroeg openingsdoelpunt te houden en af en toe tegen te prikken.

Lang kon Kums niet genieten van zijn terugkeer. Na amper tien minuten verschalkte Robert Lewandowski de defensie van Anderlecht. Kums, uiteraard geen centrale verdediger, greep aan de noodrem: penalty, rode kaart en een achterstand tot gevolg. Het plan van René Weiler viel helemaal in duigen.

Bayern had uiteraard meer overwicht, echt overtuigen deed het echter niet. Anderlecht kreeg meer greep op de wedstrijd, maar de pech bleef niet uit. Ook de onfortuinlijke Andy Najar viel nog uit met een blessure.

Anderlecht is niet dood
Door de wedstrijdgebeurtennisen leek Anderlecht een kat voor de vogel te gaan worden. Het liep toch anders af. De Brusselaars zagen het ook, dit is geen Bayern in topvorm. Dat zorgde voor hoop, meer balbezit en toch wat dreiging.

Dat er nog hoop was voor Anderlecht werd ook snel duidelijk in de tweede helft. Alexandru Chipciu trof de paal, Bayern bleef zoeken. Op een moment dat het leek dat de Duitsers er toch geen meer gingen maken, werd het toch nog 2-0. Thiago Alcantara profiteerde van miscommunicatie in de defensie van Anderlecht: 2-0 en boeken toe voor de landskampioen.

Süle maakte er zelfs nog 3-0 van, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd. De Duitsers tikten de wedstrijd nog verder uit, met enkele kansen tot gevolg. Anderlecht - dat al bijna een hele wedstrijd met tien stond - pufte naar adem. Dat zorgde uiteindelijk nog voor een 0-3 eindstand na een doelpunt - uit buitenspel - van Joshua Kimmich.

De stand
Anderlecht slikte dan wel 3 doelpunten, het staat toch niet op de laatste plek. In die andere wedstrijd maakte Paris Saint-Germain de Schotten van Celtic helemaal af. Het werd 0-5 voor het sterrenteam uit Frankrijk.

Plaats een reactie

Bacco +1243
dinsdag 12 september 2017 om 22:49
Ik vond zijn plan zeker niet slecht. Jammer van de uitsluiting van Kums, maar de overtreding was buiten de backlijn, dus geen strafschop. Als je op Bayern iets wil komen rapen met een mindere ploeg, dan moet het zoals vandaag in de loopgraven en hopen dat die enkele kansen die je zelf krijgt raak zijn. Het zijn details die het hem doen. Ze krijgen een onterechte strafschop en maken een goal uit buitenspel. Bij Anderlecht kon Stanciu niet afdrukken voor een gapende doelmond en schoot Chipciu tegen de paal. Dat is het voordeel van de sterkste ploeg. Meer konden we niet verwachten van Anderlecht. Ze hebben hun best gedaan, Weiler deed wat hij moest doen. Maar Bayern was beter zinder echt te imponeren. Bijkomend nadeel is dat Kums geschorst zal zijn tegen Celtic en wat me opviel in negatieve zin is Stanciu. We weten wat hij kan en dan zo'n prestatie... Slechte balbehandeling voor zo'n speler. En ook moet je opletten hoe hij zich vrijloopt... alsof hij de bal niet wil hebben. Ik denk dat er mentaal met hem gewerkt moet worden, want hij kan het wel, maar het zit momenteel tussen zijn oren denk ik.
Vind ik leuk
Patfey +1606
dinsdag 12 september 2017 om 23:05
Ja, en dan vergeet je nog de blessure van Najar te vermelden, het zat ook niet echt mee. Stanciu was zeker een ontgoocheling, wie mij wel meeviel wast Trebel en eigenlijk, tegen mijn verwachting, ook Chipciu.
Vind ik leuk
dakcota +1241
dinsdag 12 september 2017 om 23:02
Goed gespeeld mannen, helaas woiu de trainer niet meedoen.
Zal leuk worden tegen NMC in parijs. Ahja tegen dan ligt hij misschien al buiten. Stanciu mag dan meegaan.

Zelfde inzet tegen celtic en we kunnen misschien nog winnen, ondanks weiler!
Vind ik leuk
woensdag 13 september 2017 om 07:32
Toch nog iets positief melden; wat zijn die Europese truitjes majestueus prachtig zonder zo lelijke groene logo's in het midden van het truitje. Kan Fortis niet hetzelfde doen en het logo weglaten?
Geef toe, het ziet er zo sober, strak en leuk uit...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Plan-Weiler mislukt: tienkoppig Anderlecht strijdt, maar verliest van Bayern