Pro League stoort zich niet aan de handelswijze van Club Brugge

Pro League stoort zich niet aan de handelswijze van Club Brugge

06-09-2017 08:28
4

Club Brugge stond de afgelopen weken een paar keer door zijn huurlingen in het oog van de storm. Wanneer Blauw-Zwart een speler verhuurt, vraagt het een extra som als de spelers in actie komt tegen Blauw-Zwart. Volgens de reglementen mag dat en dat kan nog een tijdje zo blijven.

Zulte Waregem huurt momenteel Sander Coopman van Club Brugge. Speelt hij tegen Blauw-Zwart? Dan betaalt Essevee 900.000 euro aan Club Brugge. Moeskroen mag Club Brugge-huurling Dorin Rotariu opstellen voor 400.000 euro. Ook KV Kortrijk betaalt extra als het Jérémy Perbet laat spelen tegen zijn broodheer.

Volgens Het Laaste Nieuws hoeft Club Brugge voor deze manier van werken niks te vrezen. 'Het is een constructie die niet tegen de regels indruist, ook al omdat er eigenlijk geen 'speelverbod' wordt opgelegd. Voorlopig staat dat item ook nog altijd niet ter discussie bij de Pro League, al zou daar naar verluidt wel eens verandering in kunnen komen.'

Voorlopig ziet het er trouwens niet naar uit dat Zulte Waregem, Moeskroen en Kortrijk de huurlingen van Club Brugge gaat gebruiken tegen Blauw-Zwart.