Anderlecht verandert organigram, Ferrera krijgt belangrijke rol

Anderlecht verandert organigram, Ferrera krijgt belangrijke rol

06-09-2017 08:10
1

Met Youri Tielemans en Leander Dendoncker braken de afgelopen jaren mooie jeugdspelers door bij RSC Anderlecht. Toch verloopt de de doorstroming van de jeugd naar de A-ploeg bij paars-wit nog niet perfect. Daar wil de club nu iets aandoen.

Volgens Het Laatste Nieuws krijgt het jeugdorganigram bij Anderlecht een serieuze facelift. Eentje waarbij Emilio Ferrera een nog belangrijkere rol gaat spelen. Enkele maanden geleden trok Anderlecht Ferrera aan als de supervisor van de jeugdcoaches aan. Nu krijgt de voormalig trainer van onder meer Club Brugge en Brussels er een taak bij. Hij wordt zelf de trainer van de U21. Zijn overige verantwoordelijkheden blijft hij behouden.

Het is de bedoeling dat met Ferrera er meer talenten doorstromen naar de A-kern. René Peeters wordt bij de U21 de rechterhand van Ferrera. Hij komt over van de U17 van paarsw-wit. Mo Ouahbi daalt weer in de rangorde. Anderhalf seizoen geleden zat hij nog bij de A-ploeg. Daarna trainde hij de beloften. Nu neemt hij de U17 onder zijn vleugels.