Nieuwe doelman Anderlecht reageert op kritiek. Geen vriendjespolitiek

Nieuwe doelman Anderlecht reageert op kritiek. "Geen vriendjespolitiek"

24-08-2017 09:43
5

Davy Roef trok op huurbasis naar Waasland-Beveren en Mile Svilar is op weg naar Benfica. Anderlecht zocht dus een nieuwe derde doelman en kwam uit bij Boy De Jong, speler van Telstar en zoon van keeperstrainer Max De Jong. 'Vriendjespolitiek', klonk het meteen op de sociale media. De doelman zelf reageert nu op die kritiek.

Lees ook: DONE DEAL: Anderlecht heeft nieuwe 'concurrent' van Sels en Boeckx te pakken

"Ik trek me niks aan van de kritiek", aldus de 23-jarige goalie in Het Laatste Nieuws. "Ik heb er heel veel zin in. Ik snap dat mensen zich vragen stellen bij deze transfer, maar het is niet mijn vader die beslist heeft dat ik deze stap hogerop kan zetten. Hij heeft alleen maar mijn naam op tafel gelegd bij de directie, meer niet. Ik trek me niks aan van de negatieve commentaren, ik ben blij dat ik met mijn vader kan samenwerken. Het is een droom die uitkomt. We werkten eerder samen bij de jeugd van ADO Den Haag, het is nu de eerste keer op profniveau."

Maar De Jong weet dat hij gehaald is om achter Frank Boeckx en Matz Sels in de hiërarchie te staan. "Dat is inderdaad het uitgangspunt. Ik zal niet aan hun poten zagen, maar ik wil ze wel scherp houden door iedere dag keihard mijn best te doen op training. Concurrentie is goed voor alle doelmannen. En als ik goed werk lever, komt mijn kans misschien ooit wel. Dan moet ik er staan."

De Jong omschrijft zichzelf als een atletisch type, die probeert mee te voetballen en nadrukkelijk coacht. "Anderlecht is de ideale plek om me verder te ontwikkelen. Of ik bij mijn vader zal wonen? In eerste instantie wel, ja. Als dat goed gaat, zie ik geen reden om dat te veranderen. Maar ik kan altijd een eigen stekje verkiezen", besluit hij.