Van Holsbeeck wijst naar de spelersgroep: 'Die cijfers lagen beduidend lager'

  Van Holsbeeck wijst naar de spelersgroep: 'Die cijfers lagen beduidend lager'

  maandag 21 augustus 2017 om 21:15

  Anderlecht heeft zijn start in de competitie helemaal gemist. Na de matige vier op twaalf loert een crisis dan ook om de hoek in Brussel. Manager Herman Van Holsbeeck moet na vier wedstrijden dan ook al meteen enkele brandjes blussen.

  "Ik spreek nog niet van een crisis, maar na twee nederlagen op rij moet ik toegeven dat we onze start gemist hebben”, liet Van Holsbeeck optekenen tegenover Sporza. De manager van paars-wit meent te weten waar de problemen liggen. 'Ik heb al wel wat ervaring met het jaar ná een titel. Dus heb ik bij het begin van het seizoen de fysieke gegevens van een aantal spelers opgevraagd."

  "Die cijfers lagen beduidend lager dan vorig jaar", aldus Van Holsbeeck. "Na de titel hadden ze het gevoel dat het volgend seizoen ook wel ging loslopen. Wij denken dat het genoeg is om op het veld te komen om de match te winnen. Vorig jaar vochten ze voor elke meter, maar die mentaliteit tonen we niet meer."

  Trainer René Weiler krijgt nog wel nog steeds krediet van de manager. "Hij moet eerst weer de juiste mentaliteit in de ploeg krijgen. Nadien kunnen we aan het voetbal werken. Het is natuurlijk logisch dat een trainer bij een topclub onder druk komt te staan. Ook intern, maar bij de meeste ploegen maken ze een balans op na tien wedstrijden."

  Plaats een reactie

  Toca +27647
  maandag 21 augustus 2017 om 21:23
  Begrijp wat hij wil bedoelen, maar nu gaan ze betere voetbal, ik spreek nooit over champagne voetbal want toen was ik nog klein, weer is uitstellen en werken aan de mentaliteit. Snap het niet, zal teveel eisend zijn vrees ik.
  Vind ik leuk
  maandag 21 augustus 2017 om 22:45
  Zou niet mogen he, met zo een ploeg. Idem voor Gent. Als ik op het werk het telkens laat hangen zal mijn C4 snel klaar liggen. Maar goed... Weiler heeft dus nog 6 matchen om de mentaliteit er terug in te krijgen. En hoeveel om het 'betere' voetbal te brengen ?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Van Holsbeeck wijst naar de spelersgroep: 'Die cijfers lagen beduidend lager'