Charleroi geeft Moeskroen een flink pak slaag in bizar doelpuntenfestijn

05-08-2017 19:54

Charleroi is het seizoen met een perfecte 6 op 6 gestart. Na een zuinige 1-0 zege op KV Kortrijk werd nu Royal Excel Moeskroen in een zeer doelpuntrijke derby verslagen. Charleroi haalde flink uit: 2-5.

De Waalse confrontatie was nauwelijks drie minuten begonnen of de 0-1 stond al op het scorebord. Miscommunicatie tussen doelman Jean Butez en Bruno Godeau zorgde ervoor dat laatstgenoemde een ongevaarlijke voorzet in zijn eigen doel gleed. Moeskroen raapte zich bijeen, maar Charleroi op het half uur toonde de gasten zich weer dodelijk efficiënt. Bij de tweede halve kans was het opnieuw raak. Butez zag er wederom niet goed uit. De Franse doelman zette zijn hand niet goed achter een krachtig schot van Dodi Lukebakio: 0-2.

Het werd voor rust nog erger voor Moeskroen, want Mërgim Vojvoda veroorzaakte een strafschop met een oliedomme duwfout op Nurio Fortuna. David Pollet ging net als tegen Kortrijk achter de bal staan en trapte voor de tweede week op rij raak. De doelpunten waren echter nog niet op in de eerste helft. Moeskroen kreeg vlak voor de pauze ook een strafschop, nadat voor de eerste keer in de geschiedenis de videoref werd geraadpleegd. Jonathan Bolingi zette de penalty om in een goal: 1-3.

Moeskroen gaf de hoop op een resultaat en kwam sterk uit de kleedkamers. Het resulteerde vier minuten na de pauze bijna in de aansluitingstreffer. Selim Amallah zag zijn inzet van dichtbij echter op de buitenkant van de paal eindigen. Charleroi schrok wakker van dit moment en kwam snel met een reactie. David Pollet gaf vanuit een scherpe hoek de perfecte assist voor Lukebakio, die de marge weer op drie bracht. Het bleef doelpunten regeren bij Charleroi. Dorian Dessoleil mocht na een uur spelen de 1-5 makkelijk tegen de touwen koppen.

Knotsgek
Omar Govea mocht na 64 minuut toch nog wat terugdoen namens de thuisploeg. De Mexicaanse middenvelder, een van de vele aanwinsten, verraste Charleroi-goalie Nicolas Penneteaumet een botsend schot van afstand. Het spektakel was ook na de zevende goal nog niet ten einde. Moeskroen-doelman Butez kreeg in de slotfase nog rood, nadat hij hands maakte om zich niet te laten omspelen door de doorgebroken Pollet. Rednic had al zijn drie wissels gebruikt, waardoor Vojvoda tussen de palen moest. De rechtsback hield wel gelijk een vrije trap van Clinton Mata tegen. Charleroi spaarde Moeskroen aan het einde, waardoor Vojvoda het veld verliet zonder tegengoal. Het bleef zodoende bij een zeer klinkende 2-5 zege voor de bezoekers.