'Southampton houdt transfer van Oranje-international tegen'

'Southampton houdt transfer van Oranje-international tegen'

05-08-2017 17:25

Southampton voelt er weinig voor om Virgil van Dijk te verkopen aan Liverpool. De Oranje-international heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Anfield, maar zijn club ligt dwars. Vanwege de moeizame relatie willen The Saints liever geen zaken doen met de club van Jürgen Klopp.

Dat meldt kwaliteitskrant The Times. Het heeft te maken met het feit dat Liverpool enkele maanden geleden Van Dijk achter de rug van Southampton om benaderde. Dat viel niet goed bij de clubleiding, die dreigde met juridische stappen. Liverpool schrok en trok zich terug. Nu Van Dijk kenbaar heeft gemaakt dat hij deze zomer hoe dan ook wil vertrekken bij Southampton, ziet Liverpool nieuwe kansen om hem in te lijven. The Saints willen een Van Dijk-transfer naar Anfield echter proberen te voorkomen, omdat het moeizame banden onderhoudt met de club.

Southampton zou hem liever verkopen aan Chelsea, dat net als Liverpool al een tijdje geïnteresseerd is in Van Dijk en de afgelopen dagen concreter is geworden. Dat de centrale verdediger nog een officiële wedstrijd voor Southampton gaat spelen, lijkt uitgesloten.