Roemeense media: 'Leko hield Rotariu uit selecties na schok over fysieke tests'

Roemeense media: 'Leko hield Rotariu uit selecties na schok over fysieke tests'

02-08-2017 15:52
3

Ivan Leko is nu ruim een maand aan de slag bij Club Brugge en maakte al enkele opvallende keuzes. Één van de meeste opmerkelijk beslissingen is geweest om Dorin Rotariu al twee keer buiten de selectie te houden. Roemeense media denken de achterliggende reden te weten.

Club Brugge betaalde in januari meer dan twee miljoen euro om de 22-jarige flankspeler over te nemen van Dinamo Boekarest. Na een korte aanpassingsperiode wist Rotariu een vaste basisplaats te veroveren tijdens Play-Off 1, waarin hij zich liet opmerken met drie assists. De verwachting was dat de viervoudig international de lijn zou doortrekken na de zomer, maar voorlopig komt hij helemaal niet voor in de plannen van Leko.

Het Roemeense Fanatik schrijft dat hier een duidelijk oorzaak voor is. Rotariu zou tijdens de zomer flink in de fout zijn gegaan volgens bronnen uit zijn vaderland. Iedere speler kreeg voordat hij vertrok op vakantie een persoonlijke lijst met zich mee, waarop werd aangegeven wat de betreffende persoon moest doen om fysiek in vorm te blijven. Bij terugkomst werd iedereen getest en gekeken of de speler zich aan het schema had gehouden. De uitkomst bij Rotariu was schokkend voor Club. Blauw-Zwart moest uit de resultaten vaststellen dat de Roemeen helemaal niks had gedaan.

Dit schoot gelijk in het verkeerde keelgat bij de technische staf en Rotariu begon dus in alle opzichten met een flinke achterstand aan de voorbereiding. Voorlopig is er van Rotariu dan ook nog geen enkel spoor te bekennen in de wedstrijdselecties. Rotariu heeft ook dan nog eens de pech dat Lior Refaelov weer helemaal terug is. Het zal voor Rotariu dan ook niet makkelijk worden om zich terug te knokken.