Bom barst bij Anderlecht: 'Svilar mag vertrekken voor bescheiden som'

Bom barst bij Anderlecht: 'Svilar mag vertrekken voor bescheiden som'

31-07-2017 07:34
11

De soap rond Mile Svilar krijgt een opvallende nieuwe aflevering. Volgens Het Nieuwsblad zou Anderlecht namelijk het licht op groen hebben gezet voor een transfer.

Svilar mag weg voor enkele miljoenen, zeker niet voor de tien miljoen euro die in de Portugese pers werd vermeld. In ruil voor dat relatief bescheiden bedrag wil Anderlecht een groot deel van het doorverkooppercentage krijgen. Die structuur doet denken aan Andy Kawaya van KV Mechelen, die ook nog voor de helft eigendom van Anderlecht is.

De clan van Svilar, zijn vader Ratko voorop, wil al langer dat hij ergens speelminuten krijgt. Eerder deze zomer werd hij gelinkt aan Benfica. Bij Anderlecht wil hij zijn contract, nog één jaar loopt, niet meer verlengen. Het zit er namelijk bovenarms op tussen zijn familie en het bestuur van Anderlecht.

De vraag is echter of Svilar bij een andere grote club wél titularis kan worden, want dat is een groot risico voor de club in kwestie. Mogelijk wil Anderlecht op deze manier aantonen dat de stap naar de basiself nog te vroeg komt voor Svilar.