'Barcelona-directie in Engeland om over deal van 100 miljoen te onderhandelen'

'Barcelona-directie in Engeland om over deal van 100 miljoen te onderhandelen'

25-07-2017 09:20
3

De directie van FC Barcelona is momenteel in Liverpool om over een transfer van Philippe Coutinho te onderhandelen. De Engelsen staan echter sterk in hun schoenen en willen de Braziliaanse middenvelder niet voor minder dan honderd miljoen euro laten gaan. Barcelona zag al een bod van meer dan 80 miljoen euro geweigerd worden.

Dat meldt de Spaanse krant Sport, dat een groot verhaal over Coutinho op de voorpagina heeft staan. Coutinho wordt al enkele maanden aan Barcelona gelinkt, maar in Spanje beseft men dat er nu doorgepakt moet gaan worden. Een delegatie van de club is naar Engeland gevlogen om wat voor Liverpool een deal van honderd miljoen euro moet gaan worden te onderhandelen.

Aanvankelijk wilde Barcelona Marco Verratti van Paris Saint-Germain hebben, tot duidelijk werd dat de Italiaanse middenvelder simpelweg niet los te weken is uit Frankrijk. Nu richt de club de pijlen weer op Coutinho. De deal is ingewikkeld, maar Barcelona verwacht dat het in hun voordeel beslist kan worden. Op dit moment is 100 miljoen nog te veel voor de Spanjaarden. Er moet een middenweg gevonden worden.

Nog een obstakel is het salaris van Coutinho, die naar verluidt aast op een nettosalaris van negen miljoen euro per jaar. Dat is veel meer dan hij nu bij Liverpool verdient. Barcelona verwacht ook dat de transfer van Coutinho goed uit kan pakken in de zaak rond Neymar, die nog steeds geen duidelijkheid heeft verschaft over zijn toekomst. De Braziliaan wordt al een tijd gelinkt aan PSG en de komst van Coutinho kan hem doen besluiten in Catalonië te blijven, omdat de twee goede vrienden zijn.