Opvallend: Hasi dwarsboomde transfer van Zulte Waregem-spits naar Anderlecht

Opvallend: Hasi dwarsboomde transfer van Zulte Waregem-spits naar Anderlecht

24-07-2017 14:40

Anderlecht-coach René Weiler was na de gewonnen Supercup tegen Zulte Waregem onder de indruk van Ivan Saponjic, de jonge aanvaller bij de opponent. Het had weinig gescheeld of de Zwitser had zelf de beschikking gehad over Saponjic. Besnik Hasi hield een overgang naar Anderlecht echter tegen.

Zulte Waregem huurt de 19-jarige spits het komende seizoen van Benfica. De Portugese topclub nam hem in januari 2016 voor drie miljoen euro over van Partizan Belgrado, waar Saponjic opviel dankzij de nodige goals. Nenad Jestrovic, ex-speler van Anderlecht, was destijds al zijn makelaar en tipte zijn voormalige werkgever al in een eerder stadium over Saponjic. Jestrovic zag zijn talenvolle cliënt als ideale opvolger van Aleksander Mitrovic, die in de zomer van 2015 naar Newcastle United trok.

La Dernière Heure meldt dat Saponjic echter werd geweigerd door paars-wit. Sportief directeur Herman Van Holsbeeck zag naar verluidt toekomst in Saponjic, maar dat kon niet gezegd worden van toenmalig coach Besnik Hasi. Volgens de krant vond Hasi hem te jong en viel de keuze uiteindelijk op Stefano Okaka. Waarom Anderlecht hem niet wou? De beslissing van de trainer", spreekt Jestrovic duidelijke taal in de Waalse krant. Weiler verwacht dat Essevee nog veel plezier aan de huurling gaat beleven.