Genk laat knap resultaat noteren tegen Rooney en co

22-07-2017 18:01
1

Zaterdag stond bij KRC Genk de fandag op het programma. Er was ook een galamatch. Daarin namen de Limburgers het op tegen Everton. De thuisploeg sleepte een knap gelijkspel uit de brand, 1-1.

Bij Everton begon Mirallas op de bank. Rooney stond wel in de basis. De verloren zoon van Everton bracht de bezoekers vlak voor rust op voorsprong. Tien minuten na de pauze zette Samatta de eindstand op het bord. Hij profiteerde van een foutje in de achterhoede van Everton. Genk had daarna nog enkele kansen om de winnende goal te maken, maar met twee wereldsaves op enkele seconden tijd liet invallersdoelman Stekelenburg dat niet toe.

Ondanks het mooie resultaat zijn er toch zorgen bij KRC Genk. Samatta - na een botsing met de doelman - en Brabec vielen immers geblesseerd uit. De ernst van hun blessures is nog niet bekend. Volgende week start voor KRC Genk de competitie. Op 29 juli ontvangen de Limburgers Waasland-Beveren.

Opstelling KRC Genk: Jackers, Nastic, Brabec, Colley, Khammas, Berge, Malinovskyi, Trossard, Buffel, Benson en Samatta.
Opstelling Everton:  Pickford, Schneiderlin, Baines, Keane, Williams, Ramirez, Rooney, Gueye, Klaassen, Dowel en Holgate