School en Mario Been waren spelbreker in Gerkens-transfer naar Anderlecht

School en Mario Been waren spelbreker in Gerkens-transfer naar Anderlecht

11-07-2017 21:20

Pieter Gerkens versierde deze transferperiode na een sterk seizoen bij STVV een transfer naar Anderlecht. Eigenlijk niet zo verrassend, zo blijkt. De middenvelder verscheen namelijk al meermaals op de rader van Anderlecht. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

Gerkens leerde voetballen bij Genk, waar hij uitgroeide tot één van de uitblinkers in de jeugdelftallen. Hij zat samen in een lichting met Dennis Praet en Divock Origi, waarna hij vanaf de U15 op de radar van Anderlecht terecht kwam. Tot een transfer kwam het niet, de tiener wilde zijn humaniora afmaken in de eigen omgeving.

"Bovendien wilde Pieter zijn topsportstatuut behouden", zegt vader André Gerkens. "Dat was een van de voorwaarden om selecteerbaar te zijn voor de nationale ploeg. Je moest kunnen verantwoorden waarom je soms tien dagen aan een stuk weg was."

Anderlecht bleef hengelen naar zijn diensten en probeerde het twee jaar later nog eens. Tevergeefs. Genk-coach Mario Been was wel fan van de toen achttienjarige middenvelder en gaf hem een kans. De opvolger van Maes had het dan weer wat minder voor Gerkens. De middenvelder wist dat het moeilijk ging worden en koos voor een tussenstap bij STVV, waar hij zich helemaal in de kijker van Anderlecht speelde.