'Ultiem bod op Lukaku komt te laat, aanvaller heeft keuze gemaakt'

'Ultiem bod op Lukaku komt te laat, aanvaller heeft keuze gemaakt'

08-07-2017 08:41

Romelu Lukaku blijft op weg naar Manchester United. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Vrijdag kon u op VoetbalPrimeur.be nog lezen dat Chelsea een ultieme poging deed om Lukaku terug te halen, maar de ploeg uit Londen ving bot. 

Manchester United en Everton kwamen vrijdag tot een akkoord. De Engelse topclub stort 85 miljoen euro door op de rekening van The Toffees. Naar verluidt haalde Everton het onderste uit de kan op het gebied van bonussen, betalingstermijnen en voldoende garanties op de terugkeer van Wayne Rooney, die wel veel water in de wijn moet doen. Zo kan de transferprijs oplopen tot 100 miljoen euro. 

Chelsea probeerde nog om Everton en Lukaku op andere ideeën te brengen. Met Everton kwam het tot een akkoord, met Lukaku niet. Onze landgenoot legde ondertussen al zijn medische testen af bij Manchester United. Dat deed hij in Los Angeles. Zondag sluit Lukaku aan bij zijn nieuwe  ploeggenoten

Voor Anderlecht is een transfer van Lukaku tussen twee Engelse clubs een mindere zaak. Was Lukaku naar een ander land getrokken, dan passeerde paars-wit nog eens langs de kassa (opleidingsvergoeding).