Rangers maakt zich belachelijk: Luxemburgse semi-profs schakelen Schotten uit

Rangers maakt zich belachelijk: Luxemburgse semi-profs schakelen Schotten uit

04-07-2017 21:49

Na een afwezigheid van zes jaar op het Europese toneel heeft Rangers FC zich belachelijk gemaakt in de eerste voorronde van de Europa League. De Schotse club is uitgeschakeld door het Luxemburgse Progres Niedercorn.

De eerste wedstrijd eindigde vorige week op Ibrox in een 1-0 zege voor Rangers, dat in het seizoen 2011/2012 voor het laatst Europees voetbal speelde. De voorsprong kon dinsdagavond echter niet over de streep worden getrokken: de Luxemburgers wonnen met 2-0 en zorgden zo voor een enorme verrassing. 

De Luxemburgse semi-amateurs wonnen zo voor het eerst in de geschiedenis van de club een Europese wedstrijd. Sterker nog, tot dinsdagavond had de club maar twee keer gescoord in Europees verband. Na 66 minuten maakte Emmanuel Francoise de eerste goal van Niedercorn. Negen minuten later voltrok Sebastien Thill het vonnis over Rangers.

Door het faillissement van Glasgow Rangers was de club zes jaar niet te bewonderen op het Europese toneel. De club heeft als Rangers FC een doorstart gemaakt en werkte zich de voorbije jaren op naar het hoogste Schotse niveau.