Opnieuw Belg bij Man United: De kans van zijn leven, die moest hij grijpen

Opnieuw Belg bij Man United: "De kans van zijn leven, die moest hij grijpen"

03-07-2017 22:58

De jeugd van Manchester United is opnieuw een talentrijke Belg rijker. Largie Ramazani ondertekende maandag een contract op Old Trafford. De zestienjarige aanvaller hoopt bij de mythische club helemaal tot de toplaag door te stoten.

Ramazani, een jongen met Burundese roots, maakte het voorbije seizoen indruk bij de U16 van Charlton Athletic. Na 32 goals en achttien assists is het niet zo verwonderlijk dat de topclubs op de deur kloppen. Uiteindelijk werd het dus Man U. "Het is een grote droom die uitkomt", aldus Ramazani in Het Nieuwsblad. "Ik ben fier op wat ik tot nu al heb verwezenlijkt. Maar in het eerste elftal van Manchester United kunnen spelen, dat is de doelstelling. En ik zou ook zeer graag voor de Rode Duivels spelen. United is de club van mijn dromen."

Vader Mwanuke geeft wat extra duiding bij zijn zoon. "Hij begon bij Anderlecht en verhuisde nadien naar Charlton. Daar bij de U17 deed hij het zo goed dat heel wat topclubs stonden aan te schuiven om hem binnen te halen. En het is dus Manchester United geworden. Bij Charlton maakte hij waarschijnlijk meer kans om snel in het eerste elftal te komen. Toch is dit misschien de kans van zijn leven. En die moest hij grijpen", zegt de papa.