OFFICIEEL: Zakenman Hazard richt Amerikaanse ploeg op met 3 profvoetballers

OFFICIEEL: Zakenman Hazard richt Amerikaanse ploeg op met 3 profvoetballers

26-06-2017 18:30

De komst van een Amerikaanse ploeg met investeerder Eden Hazard is nu helemaal officieel. De Rode Duivel gaat samenwerken met ex-ploegmaat Demba Ba en Yohan Cabaye en Moussa Sow. Het viertal richt samen een ploeg op in het Amerikaanse San Diego.

De North American Soccer League (NASL) kondigde maandag de komst van een team in San Diego aan. Vanaf het seizoen 2018 zal er opnieuw profvoetbal gespeeld worden in de Amerikaanse stad.

"San Diego is een prachtige plek en de passie en liefde die de mensen hier voor voetbal tonen, maakte het een makkelijke keuze voor ons", reageerde Hazard. "Mijn vrienden en ik zijn vereerd om deze droom werkelijkheid te doen worden. We kunnen niet wachten om te beginnen en wedstrijden te winnen", klonk het.

Wat de naam, het logo of de kleuren van het nieuwe team gaat zijn is nog niet geweten. Dat wordt de komende maanden bekend gemaakt. Het is nog niet duidelijk welke invloed het kwartet zal hebben in het dagelijkse beleid, maar een transfer in de nabije toekomst lijkt niet meteen in de plannen te zitten.

Did you hear who's coming? from San Diego NASL on Vimeo.