OFFICIEEL: Wereldreis van Depoitre gaat verder, van Portugal naar Engeland

OFFICIEEL: Wereldreis van Depoitre gaat verder, van Portugal naar Engeland

23-06-2017 19:43

De lijdensweg van Laurent Depoitre bij FC Porto is verleden tijd. De aanvaller trekt naar Engeland. Bij promovendus Huddersfield Town moet hij vanaf nu zijn doelpunten maken. 

De transfer werd vrijdagavond wereldkundig gemaakt door International Sport Management, het bureau dat de zaken van Depoitre behartigd. ISM meldde dat Depoitre een tweejarige concract heeft ondertekend bij Huddersfield Town, dat komend seizoen voor het eerst sinds 1971/72 uit zal komen op het hoogste niveua van Engeland. Het is onbekend hoeveel FC Porto ontvangt voor de Rode Duivel. Opvallend genoeg werd de tweet snel verwijderd door ISM, maar alerte fans vonden nog het bewijs van de deal.

Depoitre hoopt zich bij Huddersfield Town te herpakken na een mislukt seizoen in Portugal. FC Porto was overtuigd van Depoitre en maakt in de zomer van 2016 liefst 6 miljoen euro over aan AA Gent. Depoitre flopte echter volledig bij de Portugese topclub. Onze landgenoot kwam nauwelijks aan spelen toe. In totaal kwam hij slecht dertien duels in actie voor Porto, waarin hij amper één keer wist te scoren. Bij Huddersfield Town hoopt hij zijn scorende vermogen weer terug te vinden.