'Naast Arsenal meldt ook Franse Champions League-club zich voor Onyekuru'

'Naast Arsenal meldt ook Franse Champions League-club zich voor Onyekuru'

04-06-2017 14:45
2

Henry Onyekuru is zeer gewild op de transfermarkt. De revalatie van Eupen staat ook op het verlanglijstje van Anderlecht. De kansen van de Brusselaars zouden zijn gestegen nu Mogi Bayat een exclusief mandaat heeft om de transfer te regelen. Herman Van Holsbeeck blijft op de vlakte.

Bayat staat bekend als de huismakelaar van Anderlecht en heeft ook nog eens een goede relatie met Van Holsbeeck. De sportief manager van paars-wit wil echter weinig kwijt over de ontwikkeling in dit transferdossier. "Dat Eupen Mogi Bayat een mandaat gaf? Als zij dat aankondigen, is dat hun probleem...'', laat Van Holsbeeck weten aan La Dernière Heure.

Arsenal zou ook serieuze interesse hebben in Onyekuru. Van Holsbeeck verwacht dan ook dat het heel moeilijk gaat worden om de transferstrijd rond het 19-jarige toptalent te winnen. ''Onyekuru is een goede speler, maar als Arsenal zich gaat mengen, dan hebben we geen kans. Ze krijgen 150 miljoen euro aan tv-gelden en dat is het dubbele van alle Belgische clubs samen'', spreekt Van Holsbeeck zich uit over de oneerlijke concurrentie.

Update 4/06 14.45 uur: Naast Arsenal heeft ook Nice concrete interesse in de Nigeriaan. Volgens The Daily Mail heet de Franse club acht miljoen euro over voor het goudhaantje. Nice heeft volgens de Britse media een streepje voor op Arsenal omdat de werkvoorwaarden veel soepeler zijn in Frankrijk dan in Engeland. Bovendien speelt ook Nice volgend seizoen Champions League, wat als extra argument kan dienen.