VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste linksbuiten in de Jupiler Pro League?

VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste linksbuiten in de Jupiler Pro League?

29-05-2017 11:00
5

De Jupiler Pro League 2016-2017 heeft de deuren (bijna) definitief gesloten. De landskampioen is bekend, de meeste Europese tickets zijn verdeeld, dus is de tijd gekomen om het beste elftal van het afgelopen seizoen samen te stellen. VoetbalPrimeur.be geeft jou de kans om die elf te kiezen. Vandaag: de linksbuiten.

In deze periode krijgen jullie, de lezers van VP, de kans om per positie de beste speler van de afgelopen tien maanden te selecteren. Onze redactie heeft voor jullie telkens een selectie gemaakt van een aantal spelers. Uit die opties kunnen jullie onderaan in de poll dan stemmen voor jullie favoriet. De speler met het hoogste percentage aan stemmen, komt vanzelfsprekend in VP’s elftal. De vijf geselecteerde linksbuitens, in alfabetische volgorde, zijn:

Junior Edmilson (Standard Luik)
Eén van de zeldzame Luikenaars die weinig tot niets te verwijten valt in het drama-seizoen van Standard. Vanop de linkerflank stichtte de ijverige Edmilson regelmatig gevaar met kwieke dribbels en gevaarlijke voorzetten. Dat leverde hem ook meer dan behoorlijke statistieken op: zes doelpunten en zes assists.

José Izquierdo (Club Brugge)
De hoogvorm van de Play-Offs van vorig seizoen kon de Colombiaan nooit helemaal benaderen, al is blessureleed een geldig excuus daarvoor. Toch kan niemand er om heen dat Izquierdo, zelfs aan 80 procent, bij wijlen onstopbaar is in het Belgische voetbal. Zijn klasseflitsen leveren hem de komende weken meer dan waarschijnlijk een lucratieve transfer op.

Henry Onyekuru (KAS Eupen)
De sensatie uit de Oostkantons heeft de clubs voor het uitkiezen. Anderlecht, Club Brugge, Arsenal of toch maar de Bundesliga? De stap vanuit het landelijke Eupen lijkt enorm, maar over het gigantische talent van de Nigeriaan bestaat geen twijfel. Zijn geweldige techniek koppelt Onyekuru ook nog eens aan doeltreffendheid, want ei zo na werd hij topschutter.

Clément Tainmont (Sporting Charleroi)
Qua cijfers misschien de minste uit dit rijtje, maar de 31-jarige Fransman bewees de voorbije maanden opnieuw zijn waarde voor de Carolo’s. In de Jupiler Pro League loopt waarschijnlijk niemand rond die een betere voorzet in de voeten heeft. Bovendien combineert Tainmont dat precieze linkerbeen met het volume om negentig minuten lang op en af te draven.

Leandro Trossard (KRC Genk)
In zijn eerste maanden onder ex-trainer Peter Maes had Trossard het niet onder de markt, maar geleidelijk aan groeide hij uit tot een onmisbare schakel bij Genk. Daar zat het vertrek van concurrent Leon Bailey zeker voor iets tussen. Trossard heeft een kristalzuivere techniek, bewaart steevast het overzicht en werkt ook nog eens bovengemiddeld af.

Wie was de beste linksbuiten uit de Jupiler Pro League 2016-2017? Laat je stem gelden in de poll!