Stuivenberg zeer tevreden: Hebben STVV niet in zijn spel laten komen

Stuivenberg zeer tevreden: "Hebben STVV niet in zijn spel laten komen"

27-05-2017 23:33

KRC Genk kan woensdag zijn seizoen wat meer glans geven met een Europees ticket. Het klopte overtuigend STVV met 3-0 en staat in de finale van de Play-Offs tegenover KV Oostende. Trainer Albert Stuivenberg was tevreden met wat hij zag van zijn ploeg.

"We controleerden de wedstrijd. We hebben STVV niet de kans gegeven om in zijn spel te komen", aldus de Nederlander voor de camera's. "We waren heel overtuigend, ondanks het feit dat het de 64e wedstrijd was. Dat verdiend een heel groot compliment." Genk heeft er een lang seizoen opzitten, doordat het vroeg aan zijn Europese avontuur begon en in alle competities lang meedeed. "Woensdag wordt onze 65e match. Volgens mij is dat een record in Europa."

Stuivenberg was dan ook tevreden dat de partij snel beslist was. "Het was prettig dat we na de rust niet meer te veel energie moesten verspillen. Het is logisch dat de vermoeidheid in de groep zit. Je wil de toeschouwers vermaken, maar nu was het nodig om gewoon te controleren. Woensdag wordt het een heel andere wedstrijd, uit en tegen een uitstekende tegenstander. KVO is fris, maar we kunnen iedereen kloppen."