Hij komt in het rijtje van de allergrootste trainers die Club ooit had

"Hij komt in het rijtje van de allergrootste trainers die Club ooit had"

22-05-2017 20:00
1

Michel Preud'homme stopt na dit seizoen officieel als coach bij Club Brugge. De Luikenaar stond vier seizoenen aan het roer bij Blauw-Zwart en pakte onder meer de Beker van België en de landstitel.

Voorzitter Bart Verhaeghe gaat Preud’homme naar eigen zeggen missen. Het wordt naar eigen zeggen geen makkelijke opdracht om een waardige opvolger te vinden voor de voormalige doelman. "Michel komt in het rijtje van de allergrootste trainers die Club ooit had. Op minder dan 4 jaar tijd pakte hij 3 prijzen (Titel, Beker en Supercup) en haalde hij de kwartfinale van de Europa League. Daarnaast werd hij twee keer trainer van het jaar én haalde zijn team heel wat individuele prijzen binnen zoals de Gouden Schoen en Profvoetballer van het jaar", klinkt het.

Volgens Verhaeghe heeft de Belgische oefenmeester van Club opnieuw een topclub gemaakt. Iets wat de voorzitter nooit zal vergeten. "Michel Preud’homme was de juiste man op de juiste plaats om met Club terug de laatste stap te zetten naar de absolute top in België en we willen hem daarvoor van harte bedanken. Michel zit voor altijd in de harten van de blauwzwarte familie", besluit hij de officiële website van Blauw-Zwart.