Europees voetbal! In deze rondes spelen de Belgische ploegen hun wedstrijden

Europees voetbal! In deze rondes spelen de Belgische ploegen hun wedstrijden

21-05-2017 21:52

Nu Play-Off 1 erop zit, weten we ook welke Belgische clubs waar in actie komen in Europa. Twee van onze Belgische clubs mogen deelnemen (of dromen) van Champions League-voetbal. Voor drie andere ploegen wordt het de Europa League. Een overzicht.

Anderlecht is door de titel zeker van de Champions League en mag zich dus opmaken voor Europees voetbal tot de winter. Club Brugge verzekerde zich met de tweede plek voor een ticketje voor de derde voorrondes van de Champions League. Bij winst in de derde voorondes, plaats het zich voor de Play-Offs. Zonder winst in de derde voorrondes moet het nog een voorronde spelen om Europa League te halen. Als het ook die Play-Offs wint, mag het Champions League spelen.

Europa League
Zulte Waregem is dankzij de Beker van België de enige ploeg die al zeker is van de groepsfase van de Europa League. AA Gent eindigde derde en speelt zo in de derde voorronde van de Europa League. Daarna volgt nog de Play-Offs-ronde en dan pas de groepsfase.

De laatste ploegen die nog kans maken op Europees voetbal zijn Genk/STVV en KV Oostende. Eerst maken Genk en STVV nog uit wie Play-Off 2 wint. De winnaar neemt het dan op tegen KV Oostende. De winnaar van die barrages belandt net zoals Gent in de derde voorrondes van de Europa League.