Als mijn zeventien goals tot niets leiden, laat dat een bittere smaak na

"Als mijn zeventien goals tot niets leiden, laat dat een bittere smaak na"

21-05-2017 10:22

Standard Luik beleefde quasi een volledig seizoen in de anonimiteit. De Waalse grootmacht zag Play-Off 1 opnieuw aan haar neus voorbij gaan, en dat ondanks de doelpunten van Orlando Sa. In alle stilte wierp die zich immers op als één van de beste spitsen uit onze competitie.

"Voor ik me bij Standard vervoegde, had ik al drie doelpunten laten optekenen. Hier heb ik er daar nog zeventien bovenop gedaan", telt de Portugees bij Sudpresse. "Individueel heb ik dus een mooi seizoen, zeker op het niveau van de statistieken. Maar als ik die verdiensten kon ruilen voor punten, of een bekertriomf, of een kampioenschap, of zelfs gewoon meestrijden tot het einde voor de titel, zou ik dat doen zonder een seconde te moeten nadenken."

"Die doelpunten geven vertrouwen, dat is zeker, maar als ze uiteindelijk tot niets leiden, blijft er een zeer bittere smaak na. Het was moeilijk voor mij en mijn ploeggenoten. Psychologisch is het heel moeilijk om je te motiveren voor Play-Off 2 en om door te trainen na februari. We hebben de supporters zwaar teleurgesteld. Wij als spelers zouden onze verantwoordelijkheid moeten nemen. We hadden veel meer moeten doen voor de club", besluit Sa streng.