Ex-Bruggelingen bezorgen zwak Club enorme kater aan zee

  Ex-Bruggelingen bezorgen zwak Club enorme kater aan zee

  donderdag 18 mei 2017 om 21:51

  Club Brugge zal zijn landstitel niet verlengen. De Bruggelingen verliezen met 1-2 op het veld van Oostende en ziet zo de titel naar de aartsrivaal in Anderlecht gaan. Door de nederlaag en de overwinning van AA Gent moet Club zondag thuis nog vol aan de bak tegen de Buffalo's om zich van de tweede plaats te verzekeren.

  In de eerste helft is het Club dat het best aan de wedstrijd begint. Blauw-Zwart eist de bal op zonder echt gevaarlijk te zijn. Op het kwartier krijgen we de eerste echte kans en dat is meteen een hele grote. Hans Vanaken moet altijd scoren maar schiet naast. Daarna neemt Oostende het commando over en komt het zelf op voorsprong. Rozehnal klimt hoger dan Palacios en kopt de 1-0 voorbij een kansloze Horvath. Club Brugge lijkt helemaal van slag na het doelpunt en voetbalt slordig. Toch krijgt Blauw-Zwart nog een reuzenkans via Palacios maar de Colombiaan schiet op de lat. Oostende controleert en gaat met een voorsrpong de rust in.

  Slordig begin tweede helft
  In de tweede helft komt de kustploeg het best uit de kleedkamer. Club kan geen vuist maken tegen het blok van KVO, dat op de counter loert. Er kruipen veel slordigheden in het spel bij beide ploegen, wat het tempo uit de wedstrijd haalt. Michel Preud'homme dropt Refaelov en Wesley in de ploeg. Die wissel loont want tien minuten later brengt de Braziliaan Club op gelijke hoogte met zijn vierde goal van de Play-Offs.

  Spannend slot
  Brugge tankt vertrouwen na het doelpunt en een doelpunt hangt in de lucht. Siani keert een kopbal van Limbombe van de lijn en ook Refaelov krijgt de bal niet tussen de palen. Oostende verdedigt goed en wacht zijn moment af. Acht minuten voor tijd is het dan ook zover. Ex-Bruggeling Joseph Akpala glipt door de buitenspelval en lobt de bal mooi over Horvath. Bij Brugge staat iedereen naar elkaar te kijken. Boeken toe voor Club dat zijn titel niet zal verlengen.  Plaats een reactie

  Joesay +365
  donderdag 18 mei 2017 om 22:25
  Mark my words:
  1. RSCA
  2. AAG
  3. FCB
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Ex-Bruggelingen bezorgen zwak Club enorme kater aan zee