UPDATE: 'Tussenpersoon informeerde al naar de status van Dury'

UPDATE: 'Tussenpersoon informeerde al naar de status van Dury'

16-05-2017 10:25
1

De toekomst van Francky Dury lijkt mogelijk dan toch niet bij Zulte Waregem te liggen. Club Brugge zou in hem de opvolger van Michel Preud'homme zien, maar dat is niet de enige club die interesse toont.

Het Franse Saint-Étienne neemt aan het einde van dit seizoen na acht jaar afscheid van coach Christophe Galtier. De Franse club zoekt dan ook naar een mogelijke opvolger. Volgens journalist Stéphane Pauwels op Twitter is Dury één van de namen die op het lijstje van de Franse club staat. Hij raadt hem alvast aan: "Een goed idee! Een harde en strenge werker, maar nog steeds menselijk. Tactisch ook bijzonder sterk!", klinkt het.

Slecht nieuws voor Club Brugge, dat in hem een mogelijke opvolger voor de vertrekkende Michel Preud'homme zou zien. Al ontkennen zowel Dury als Club Brugge nog altijd dat er gesprekken geweest zijn. Voor Dury zou een vertrek naar Saint-Étienne zijn eerste buitenlandse avontuur kunnen betekenen. Hij stond in het verleden al in de belangstelling van Lille OSC, maar weigerde dat toen.

Update 16/05 om 10.25: Ook Het Laatste Nieuws bevestigt nu dat Saint-Étienne denkt aan Dury. Sterker nog, volgens de krant informeerde de Franse eersteklasser al bij de trainer van Zulte Waregem. Het deed dat wel via een tussenpersoon. Rechtstreeks contact lijkt er nog niet geweest te zijn.