'Standard-doelman Hubert geniet interesse van twee eersteklassers'

'Standard-doelman Hubert geniet interesse van twee eersteklassers'

11-05-2017 07:15

Guillaume Hubert lijkt te willen vertrekken bij Standard Luik. De jonge doelman stond een tijdlang in doel, maar moest zijn plaats toch opnieuw afstaan aan Jean-François Gillet. Zowel Kortrijk als Waasland-Beveren zijn op zoek naar een nieuwe doelman en denken aan Hubert.

Dat meldt Het Nieuwsblad donderdag. Terwijl beide ploegen eerder al gelinkt werden aan de transfervrije Didier Ovono, volgen Kortrijk en Waasland-Beveren nu het spoor van een jongere optie. De 23-jarige Hubert heeft nog een jaar contract op Sclessin, maar wil weg. Op de Freethiel zou hij aangetrokken worden als eerste doelman, in het Guldensporenstadion wacht een concurrentiestrijd met Thomas Kaminski.

Bij Kortrijk wordt het wel eerst afwachten wie er doelmannentrainer wordt in de staf van coach Yannis Anastasiou. Er zijn alvast drie kandidaten. Cedric Berthelin, Eric Deleu (ex-Cercle) en Patrick Deman (Oostende) zijn in beeld voor de functie. Pas als die knoop is doorgehakt, zal er beslist worden over de nieuwe goalie.