Interesse genoeg, maar speler wil RSCA niet verlaten: Hij zou het liefst blijven

Interesse genoeg, maar speler wil RSCA niet verlaten: "Hij zou het liefst blijven"

10-05-2017 07:50
1

Het seizoen is nog niet voorbij, maar Anderlecht werkt al aan de kern van volgend seizoen. De club wil de ploeg graag bij elkaar houden. Ook de huurlingen mogen daarom mogelijk rekenen op een langer verblijf.

Eerder lichtte Anderlecht al de opties op Uros Spajic en Lukasz Teodorczyk. Daarnaast werd Silvère Ganvoula overgenomen van KVC Westerlo. De vierde zomertransfer lijkt nu ook opkomst. Volgens Sud Ouest wil men bij Anderlecht graag langer voortgaan met Isaac Kiese Thelin.

De Zweedse spits wordt momenteel gehuurd van Bordeaux. Ook bij Anderlecht zit hij vooral op de bank, maar de Brusselaars zijn toch tevreden. Paars-wit wil de spits dan ook graag nog een extra jaartje huren. Bordeaux zou dat zelf ook wel zien zitten. De aankoopoptie van 2,75 miljoen euro wordt niet gelicht, maar hij krijgt nog wat extra tijd om de Brusselaars helemaal te overtuigen.

Update 10/05 7.50 uur: Anderlecht betaalde in januari 700.000 euro om Thelin voor zes maanden te huren van Bordeaux. Dat verhaal krijgt volgens Het Laatste Nieuws nog een vervolg. De aankoopoptie zal niet worden gelicht, maar René Weiler wil hem er graag nog een jaartje bij. Ook Thelin denkt aan een langer verblijf.

Zijn Zweedse makelaar Miralem Jaganjac geeft dat aan. "Sinds Isaac scoorde met Zweden (tegen Wit-Rusland, nvdr.) zijn er meerdere ploegen geïnteresseerd, maar hij zou het liefst bij Anderlecht blijven", klinkt het.